کد خبر 81748
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۱

عضو هيات مديره صندوق حمايت از سرمايه‌گذاري كشاورزي با تاكيد بر ضرورت واگذاري اختيارات بازرگاني محصولات كشاورزي به وزارت جهاد كشاورزي، گفت: درحاليكه سالانه 17 ميليون تن محصولات باغي توليد مي‌شود كه بيش از 30 درصد آن مازاد مصرف كشور است و امسال نيز باغ‌هاي كشورمان مملو از ميوه بود، بالاترين ميزان واردات را داشتيم كه اين خيانت به توليد‌كنندگان و كشاورزان است.

به گزارش مشرق، مجتبي شاد‌لويي - رييس هيات مديره اتحاديه باغداران - در گفت‌وگو با ايسنا، با ابراز تاسف از خارج‌شدن سرمايه‌هاي ملي و ارز كشور براي واردات محصولاتي كه در توليد آن خودكفا هستيم و نيازي به واردات آن نيست، گفت: باتوجه به اين‌كه سالانه 120 ميليون تن محصولات كشاورزي در كشور توليد مي‌شود كه عمده مشكلات اين محصولات در زمينه‌ي بازاريابي است، ضرورت دارد اختيارات بازرگاني محصولات كشاورزي به وزارت جهاد كشاورزي واگذار شود.

عضو هيات مديره صندوق حمايت از سرمايه‌گذاري كشاورزي تصريح كرد: وزارت جهاد كشاورزي علي‌رغم مسووليت‌هاي سنگين و توليدات بالا، وزارتخانه‌اي مستقل نيست و زنجيره‌ي پس از توليد آن هميشه به دليل نبود اختيارات آن در اين بخش، با مشكلات عديده مواجه است كه ضربه‌ي آن همواره به توليد‌كننده و كشاورز وارد شده است.

شاد‌لويي تصريح كرد: ضروري است اختيارات بازرگاني و واردات و صادرات محصولات كشاورزي در اختيار وزارت كشاورزي قرار گيرد تا مشكل كشاورزان حل شود، چراكه زنجيره توليد، توزيع و بازار در كشور ما بين نهاد‌هاي گوناگون پراكنده شده كه هر يك توجيهاتي براي خود داشته و نهايتا اين تصميمات سليقه‌اي، گريبان كشاورزان را مي‌گيرد.

عضو مجمع ملي خبرگان بخش كشاورزي تصريح كرد: طبق برنامه‌ي چشم‌انداز بايد توليدات محصولات باغي به 2.5 برابر ميزان فعلي افزايش يابد كه شرايط و مزيت‌هاي توليد در كشورمان وجود دارد و تنها اگر بازار عرضه آن وجود داشته باشد، قطعا به بيش از اين ميزان هدف‌گذاري شده دست خواهيم يافت.

وي با اشاره به اينكه ثبت سفارش ميوه‌هاي ممنوعه وارداتي مربوط به 15 ماه پيش است اما متاسفانه مجددا تمديد مي‌شوند، افزود: اين در حالي است كه بازار‌هاي داخلي كشورمان را به راحتي در اختيار محصولات خارجي گذاشته‌ايم، در صورتيكه با كيفيت‌ترين توليدات كشاورزي را داريم كه هر يك در جهان داراي رتبه كيفي هستند.

رييس هيات مديره اتحاديه باغداران اظهار كرد: درحاليكه هنوز مركبات در فصل نوبرانه بوده و انواع مركبات روي درخت‌هايمان مانده است، صف كاميون‌هاي مركبات وارداتي از تركيه در مرز‌هاي كشور مشاهده مي‌شود كه اين خيانت به زحمات توليد‌كنندگان است.

شادلويي تصريح كرد: محصولات باغي همچون توليدات زراعي مختص توليد سالانه نيستند و هر يك از اين محصولات حداقل پنج سال زمان براي به توليد‌ رسيدن داشته‌اند و براي حفظ امنيت و استقلال كشور بايد استقلال كشاورزي كه به آن دست يافته‌ايم، حفظ شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس